YÖK’ten Marmara Üniversitesi’ne İki Ödül

Marmara Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) düzenlediği “Engelsiz Program Çalıştayı ve Engelsiz Üniversiteler Bayrak Ödülü” töreninde iki ödüle layık görüldü. YÖK tarafından düzenlenen, Engelsiz Program Çalıştayı ve Engelsiz Üniversiteler Bayrak Ödülü töreni 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan, “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” törende sahiplerini buldu.

Törene, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Pek katıldı. Açılışta; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Danışma ve Koordinasyon Başkanı aynı zamanda Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan konuşma yaptı. Takiben Engelsiz Üniversiteler Bayrak Ödülleri törenine geçildi. Üniversitemiz törende iki ödülü layık görüldü. Üniversitemiz, Kampüs Ödülü kategorisinde Göztepe Kampüsü’nde “sosyo-kültürel faaliyetlere erişim” konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı “Mavi Bayrak” aldı. Bir diğer kategoride İşletme Fakültemiz, engellilerle ilgili “eğitimde erişim” konusunda yapmış olduğu düzenlemelerden dolayı “Yeşil Bayrak” almaya hak kazandı.

Ödüller Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt’a takdim edildi.