2023 Yılı Sosyo-Kültürel Faaliyetler

Öğretmenlik Adanmışlıktır: Bir Öğretmenin Bilmesi Gerekenler/ÇÖLYAK 

13 Ekim 2023 tarihinde “Öğretmenlik Adanmışlıktır: Bir Öğretmenin Bilmesi Gerekenler” adlı panelde moderatör Doç. Dr. Nermin Özcan Özer olmuş, Çölyak Vakfı kurucusu Bihter Uydu ve Psk. Merve Şahin konuşmacı olarak katılmışlardır. Çölyak hastalığı, Çölyaklı öğrenciler ve okul düzeninin nasıl olması gerektiği, bu hastalığa sahip çocukların psikolojilerinin sağlıklı tutulabilmesi için gösterilecek hassasiyet ve uygulamaların ne olduğu hakkında öğretmen adaylarına bilgi verilmiştir. 

https://www.marmara.edu.tr/news/engelli-ogrenci-birimi-koordinatorlugu-tarafindan-colyak-hastaligina-farkindalik-paneli-gerceklestirildi

AFİŞ.jpeg (200 KB)

 


3 Aralık Dünya Engelliler Günü 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelsiz Marmara Kulübü Başkan ve Başkan Yardımcısı Mert Ali Ayazoğlu ve Metehan Bozkurt‘tan hazırladıkları engellilik üzerine belgesel “Uzun İnce Bir Yol” gösterimi gerçekleşmiştir. Gösterim öncesinde   Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda açılışında iki otizmli sanatçıları, Çağla Zeynep Şengül ve Süleyman Tuna Taşkın’ın, yağlı boya tablolarının olduğu Duru/ Terisne Kapsayıcı Sergisi düzenlenmiştir. Engelli Öğrenci Birimi personeli Handan Kavalcı, serginin küratörlüğünü yapmış ve tersine kaynaştırma bağlamında kendisine ait resimler de sergilenmiştir. 

https://www.marmara.edu.tr/news/engelli-ogrenci-birimi-koordinatorlugu-tarafindan-dunya-engelliler-gunu-adina-belgesel-gosterimi-ve-sergi-gerceklestirildi

Afis (1) (1).png (1013 KB)

Mesleğin İçinden 

12 Aralık 2023 tarihinde, Engelsiz Marmara Kulübü, İletişim Kulübü ile birlikte “Mesleğin İçinden” başlıklı söyleşi gerçekleştirilmiştir. İletişim sektöründe yıllardır yer alan NTV Radyo Engelsiz programı yapımcı ve sunucusu olan Ayhan Aktaş’ın da yer aldığı söyleşi gerçekleştirilmiştir.

 

Müzik Resitali

13 Aralık 2023 tarihide klasik müzik eserlerinden oluşan müzik resitali Selim Altınok (mandolin) Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Onur Yılmaz (gitar) tarafından Enstitüler Konferans Salonunda verilmiştir. 

 

Tablolar Konuşuyor Sesli Betimlemeli Sergi

21 Aralık 2023 tarihinde Engelsiz Marmara, Mavi Kelebekler öğrenci kulübü ile birlikte  Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Tablolar Konuşuyor Sesli Betimlemeli Sergi'ye gezi düzenlenmiştir.

261f7e5fdf3801f4ce09bff8f1efebf4.png (1.22 MB)





Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 16.07.2024 14:59:09 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM