Altı Nokta Körler Vakfında Görme Engellilere Türkçe Matematik Dersi Yeni Dönem

Altı Nokta Körler Vakfı İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde Matematik ve Türkçe Derslerine devam ediliyor.
Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünün, Altı Nokta Körler Vakfı, Erişilebilir, Kapsayıcı Yaşam Derneği ve Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü iş birliği ve gönüllü öğrenciler ve Topluma Hizmet Dersi alan öğrenciler ile gerçekleştirilen Matematik ve Türkçe Derslerine devam ediliyor. Özel derslerin 3.döneminde çoğunluğu EKPSS sınavına hazırlanan öğrencilerle öğretmen adaylarının görme engelli olan kişilere alan derslerini vermeyi deneyimler ve meslek hayatlarına hazırlanırken, kursiyerler de sınava hazır hale geliyorlar.
Daha önceki dönemlerde eğitimcinin bu çalışmalardan edindiği kazanımlar AEF İlköğretim Matematik Eğitimi bölümünün öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Özlem Çeziktürk, Erişilebilir ve Kapsayıcı Yaşam Derneği kurucusu Hale Uçuş ve Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr.Gör. Zuhal Özgenç Pek tarafından bildiri haline getirilmiş ve Global Research for Multidiciplinary Sciences kongresinde sunulmuştu. Bu dönemde ise kazanımlar hem eğitimci hem de öğrenci tarafından incelenerek literatüre kazandırma planlanmaktadır.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünün, Altı Nokta Körler Vakfı, Erişilebilir, Kapsayıcı Yaşam Derneği ve Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü iş birliği ve gönüllü öğrenciler ve Topluma Hizmet Dersi alan öğrenciler ile gerçekleştirilen Matematik ve Türkçe Derslerine devam ediliyor. Özel derslerin 3.döneminde çoğunluğu EKPSS sınavına hazırlanan öğrencilerle öğretmen adaylarının görme enegli olam kişilere alan derslerini vermeyi deneyimler ve meslek hayatlarına hazırlanırken, kursiyerler de sınava hazır hale geliyorlar.

6nkt.jpeg (141 KB)

Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 30.11.2023 12:05:16 tarihinde güncellenmiştir.