Osmanlı Türkçesi Dersini bölümlerinde alacak görme engelli öğrencilere müjde!

"Osmanlı Türkçesi Dersini bölümlerinde alacak görme engelli öğrencilere müjde!

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Özgenç Pek’in başlattığı çalışma ve düzenlemeler neticesinde Görme Engelli bireyler ve öğrencilerin Osmanlı Türkçesi öğrenebilmeleri için ders kaynağı hazırlanmış ve katalog.marmara’da yerini almıştır. Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinde müfredatında yer alan Osmanlı Türkçesi Dersinden artık görme engelli öğrenciler muaf kalmayacak. Kaynak görme engelli öğrenciler tarafından NVDA sesli ekran okuyucu ile okunabilecek. Marmara Üniversitesi her bir öğrencinin eşit şekilde eğitimi almasından yana olduğu için bu gelişmeyi ülkedeki tüm görme engelli öğrencilere müjdeler. Başta Osmanlıca harflerin braille transkripsiyon ile bu oluşumu başlatan Ali Öztürk ve Muhammet Demir’e,bu ders materyalinin oluşmasını sağlayan Marmara Üniversitesi Arş.Gör. Asiye Figen Kalkan’a, Uzm. Özlem Turan’a, örnek parçaların yayınlanmasına izin veren Kesit Yayınlarına ve Prof. Dr. Hayati Develi’ye, Prof. Dr. Mustafa Oğuz’a ve Türk Edebiyatı Vakfı Yayınlarına teşekkür ederiz."

osmanlı türkçesi kapak foto.png (159 KB)

osmanlı türkçesi resim 3.png (123 KB)

osmanlı türkçesi resim 2.png (47 KB)

Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 30.09.2021 18:40:24 tarihinde güncellenmiştir.