Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde Erişilebilirlik Dersi

Koordinatörlüğümüzün talebiyle, 2021 Bahar Yarıyılı itibari ile yeni açılan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi müfredatında "Erişilebilirlik" dersimiz açılmıştır. Dersimizin öğretim görevlisi olarak Dr. Deniz Çağlayan GÜMÜŞ'ün verdiği destekten ötürü çok mutluyuz. Deniz Hocamız, engelli olan bireylerin bağımsız hareketine gönlünü adamış, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Daire Başkanı olarak uzun yıllardır bu alanda hizmet etmiş bir emektardır. 1998 yılından bu yana, erişilebilirlik mevzuatının hazırlanması, raportör olarak Türk erişilebilirlik standartlarının hazırlanması ve revizyonu, çeşitli projelerin hazırlanması ve uygulanması, belediyeler ve kurumlarda görev yapan yöneticilere ve teknik personele yönelik erişilebilirlik eğitimlerinin düzenlenmesi ve eğitimlerin verilmesi çalışmalarında uzman ve yönetici olarak görev yapmıştır. Erişilebilirlik konusunda çok sayıda makale ve yayını bulunmaktadır.

Sevgiler

EÖB Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal PEK

Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 27.05.2021 15:04:20 tarihinde güncellenmiştir.