Şüphem Var! Otizm mi acaba?

Ailelerin yoğun ilgisinin yanı sıra, özel eğitim okullarındaki öğretmenler ve özel eğitim öğrencileri de büyük ilgi gösteriyorlar. Marmara Üniversitesinin ailelere ulaşmasında, seminerlerini duyurularını Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yanı sıra özellikle Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ü, özel eğitim ve kaynaştırma okullarına yaparak büyük katkı sağladılar.
Seminerlerin açılışı 27 Eylül 2022 tarihinde Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Açılışı Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Pek ve. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli yaptılar. Açılışta Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğünden de temsilciler bulundular.
Seminerlerde ele alınacak konularsa şöyle: Ailenin otizm ile ilk karşılaştığı dönem ve alması gereken eylem planı; Çiftlerin süreci doğru yönetmesi için bireylerin üzerine düşenler; Okul yönetimi ve öğretmenler ile yapılacak görüşmelerde ve düzenlemelerde nelere dikkat edilmelidir; Eğitimde bütünleştirmenin sağlanması için okulun ve ailenin nasıl bir iş birliği yürütmesi gerekmektedir; Okulda ya da sosyal hayatta yaşanan zorbalıklar nasıl anlaşılır ve buna karşı ebeveynler nasıl önlem almalı ya da sorunu nasıl çözmeli; Bir genç olarak akranları ile olası sosyal iletişim sıkıntıları için aile nelere dikkat etmeli ve ne gibi önlemler almalı; Bazen çözüm bulunamadığı yerde, haklar hukuk yoluyla nasıl aranır; Otizmli birey, bir çalışan olarak ne gibi alanlarda istihdam edilmeli ve performansı için iş yeri nelere dikkat etmeli; Ağır otizmli olup hiçbir şekilde gelişim gösteremeyen otizmliler neler yapabilirler; Ebeveynlerin kaybı sonrasında otizmli birey hayatını nerede ve nasıl idame ettirebilir.

1. seminer ilk fotograf 1.png (611 KB)

Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 05.06.2023 10:25:44 tarihinde güncellenmiştir.