"Öğretmenlik Adanmışlıktır" Panelleri Serisi, Bir Öğretmenin Bilmesi Gerekenler 2: Otistik Öğrencim Olursa

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünün, Engelsiz Marmara Kulübü ile gerçekleştirdiği “Öğretmenlik Adanmışlıktır Panelleirnden 2'ncisi 21 Nisan 2022 tarihinde Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda “ Bir Öğretmenin Bilmesi Gerekenler: Otistik Öğrencim Olursa” başlığında gerçekleşti. Özellikle Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin takip etmesi hedeflenen panelin, açılış konuşmasını Koordinatör Öğr. Gör. Zuhal Pek yaptı. Moderatörlüğünü Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Nermin Özer Özcan’ın yaptığı panelde ODFED Başakan yardımcısı ve TODEV Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gökçe, otizmin dünyadaki artışına değinirken, otizimli bir öğrenciye yaklaşımda dikkat edilmesi gerektiğine değinirken, aile cephesindeki sorunlara ve bu konuda öğretmenin etkisinin altını çizdi.
Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Aydan Aydın, otistik öğrencilere uygulanan zorbalıklara örnek vakalar ile açıklayarak panele katılan herkesi derinden sarstı. Bir öğretmenin zorbalığa şahit olduğunda sessiz kalmaması gerektiğine ısrarla vurgu yaptı.

Video Linki: https://www.youtube.com/watch?v=e9hAJQs9tYY

Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 01.08.2023 17:14:16 tarihinde güncellenmiştir.