Disleksi Farkındalık Etkinliği

Bu sene Engelli Haftasında, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Engelsiz Marmara Kulübü Disleksi için farkındalık yaratmaya çalıştılar. Göztepe Kampüsünde bulunan öğrencilere bir disleksilinin algıladığı şeklide metinleri okutup yazdırarak, disleksinin bir hastalık olmadığını sadece algı farklılığı neticesinde oluşan bir durum olduğunu akranlarına yaşatarak ve bilgi vererek bilinçledirdiler ve yanlış kanaatlerin yok olmasına çalıştılar.
Etkinlikte yapılan çalışma şöyle idi: İlk önce bir disleksilinin gördüğü şekilde bir metni kişiye okutturuldu. Okuması bittikten sonra ne anladığını soruldu. Fakat anlamadıkları ortaya çıktı. Yazıyı okumaya çalışırken konsantre olamadıklarını söylediler. Tıpkı bir disleksilinin yaşadığı gibi. Daha sonra başka bir metinden iki satır yazmaları istendi. Metindeki yazılar bir disleksilinin gördüğü gibiydi. Verilen zaman içinde iki satır yazmayı tamamlayamadılar. Kendilerine , eğer harfler böyle olsaydı kendilerinin bu sefer öğrenme güçlüğünün olacağını söylendi; yani disleksinin bir zihinsel gerilik olmadığını, sadece farklı algı nedeniyle oluşan bir durum olduğu , sadece beyinşn farklı algıs olduğu söylendi. Daha sonra ellerine disleksinin tanımını yapan ve on adet kısa bilgilendirici madde ile açıklamalar yapan bir broşür verildi.

Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 26.04.2022 15:32:59 tarihinde güncellenmiştir.