Okuyucu-İşaretleyici Eğitimi: Sayısal Soruların Okunması

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Eğitimde Görme Engelliler Derneği ile birlikte, görme engelli öğrencilere etkili ve erişilebilir bir sınav gerçekleştirmek için sayısal ve sözel soruların nasıl okunacağı ile ilgili bir seminer verdi. Seminere Koordinatörlüğün talebi ile ilgili akademik birimlerde okuyucu-işaretleyici desteği vermek üzere görevlendirilen öğretim üyeleri katıldılar. Koordinatör Öğr.Gör. Zuhal Pek’in okuma ile ilgili verdiği kısa bilgilerden sonra, sözel soru okumayı EGED Yönetim Kurulu Üyesi ve 2.Mehmet Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Öztürk ve sayısal soru okuma grafik ve şekil betimleme ile ilgili bilgileri de EGED İstanbul Sorumlusu ve İstanbul Üniversitesi ENUYGAR Engelli Öğrenci Koordinatör Yardımcısı Ilgın Aydınoğlu verdi. Kendilerine teşekkür ederiz.

Okuyucu-İşaretleyici Eğitimi: Sayısal Soruların Okunması Video Linki;

okuyucu işaretleyici 2.jpg (77 KB)

Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 24.02.2022 13:57:56 tarihinde güncellenmiştir.