"Öğretmenlik Adanmışlıktır" Panelleri Serisi, Bir Öğretmenin Bilmesi Gerekenler 4: Eğitimde Bütünleştirme

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü “Öğretmenlik Adanmışlıktır” panellerinin sonuncusunu bugün Atatürk Eğitim Fakültesi D Blok’ta 02 nolu Amfide gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü AEF Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Özcan Özer’in yaptığı panelin başında, her panelde olduğu gibi Özer, öğretmenliğin adanmışlık olmasının anlamını eğitim felsefesinden verdiği kıymetli bilgilerin ardından, Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü Öğretim üyesi ve Engelli Öğrenci Birimi Bütünleştirme Danışmanı Öğr. Gör. Tuna Şahsuvaroğlu, “nöroçeşitlilik” kavramının altını çizdi. Engellilik yerine nöroçeşitlilik ile ele alması halinde, her bir bireyin eğitim ve sosyal hayatın içinde eğimticinin öğrencisi için hayatı nasıl da engelsiz hale getirebileceğini anlattı.
Yaklaşık 100 kadar öğrencinin takip ettiği panelde Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Pek, bir öğretmenin her koşulda insana verilen değer ile hareketle, mesleğini en üst düzeyde değer odaklı ve hassasiyetle gerçekleştirmesinin önemini vurguladı.

Video Linki:  https://youtu.be/DM_1zLd5M64

Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 26.05.2022 15:51:20 tarihinde güncellenmiştir.