Geleceğe Yön Verenler

 

Q.jpeg (102 KB)

Q1.jpeg (124 KB)

Q2.jpeg (206 KB)

Q3.jpeg (87 KB)

  Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Engelsiz Marmara Kulübü ve Özel Eğitim Topluluğu ile birlikte fark yaratan öğretmenlere ve öğretmenliğin temelinde yatan sevgi ve adanmışlığa vurgu yapmak üzere Göztepe Kampüsü Dr. İbrahim ÜZÜMCÜ Konferans Salonunda 25 Kasım 2019 tarihinde yaklaşık 200 öğretmen adayı farklı bölümlerden öğrenciler ile birlikte Öğretmenler Gününü kutladılar.

  Panelin açılış konuşmasını, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal PEK yaptı. PEK, öğretmenlik mesleğinin bireyi topluma hazırlamak ve kazandırmak üzere sorumluluğunun büyük olduğunu dile getirdi. Bu ciddi sorumluluğu yükleyecek kişinin mesleğine aşık ve adanmış olması gerektiğini söyledi.

  Panelin moderatörü, Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aydan AYDIN panele başlarken, gerçek öğretmenin, öğrencisini ayırt etmeden, ayrıştırmadan, sınıfına ve hayat dahil etmek üzere, özveri ile eğitim ve öğretim verebilen kişi olduğunu söyledi.

  Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Otizm Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Tolga GÖKÇE, kızı Ceren GÖKÇE ile birlikte ilkokul döneminde sınıf öğretmenleri ve veliler tarafından yaşadıkları sorunları, sorunların üzerindeki kararlılıklarını öğrencilere aktardı. 8 dil bilen 13 yaşındaki kızının okul ve akranlarının arasına karışması ve eğitim hayatının başarı ile sürmesinde kırılma noktasını gerçekleştiren Cemil GÜLCAN'ın büyük rolü olduğunu söyledi. GÖKÇE, STK'lar ve akademisyenlerle çözümler ürettikleri Otizm Eylem Planından hala verim alınmakta zorluklar yaşandığını dile getirdi.

  Yılın öğretmeni seçilen Cemil GÜLCAN, Ceren için yaptıklarını tevazu göstererek veli, rehber öğretmen ve öğretmen dayanışması ile belli bir noktaya getirdiklerini söyledi. Önemli olanın, çözüm aramak için gayretin gösterilmesi ve her çocuğa sevgi ile yaklaşmanın öğretmenliğin en temeli olduğu ve bu temel ile gerekenleri yapmanın  zor olmadığından bahsederek öğrencilere ilham kaynağı oldu.

  Bahçeşehir Eğitim Kurumlarında sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta olan Özlem BİLGE ise, öğretmenlik hayatı boyunca karşısına çıkan engeli olan öğrenciler ile ayrıştırma yapmadan ve yapılmasına müsaade etmeden sınıf yönetilebileceği ve sınıf dinamiği yakalanabileceğini, deneyimlerini paylaşarak anlattı. Burada kilit noktanın, öğretmenin yeterli olması ve yeterlilik için öğretmenin meslek hayatı boyunca sürekli kendini geliştirmesi gerektiğinin bir öncelik olmasına dikkati çekti. Bu doğrultuda, meslektaşların fikir alışverişi içinde olması ve profesyonel gelişimlerine ağırlık verilmesi gerektiğinden bahsetti.

Panel konuşmacılara yöneltilen sorular ve cevapların ardından sona erdi.

 


Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 27.11.2019 14:54:12 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM