Altı Nokta Körler Vakfında Görme Katiplik Meslek Eğitimi

İstanbul Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde Görme Engelliler için İstihdam Alanı Açmak Üzere “Katiplik Meslek Eğitimi” Pilot Çalışması (Mart-Temmuz 2023)

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi ve Altı Nokta Körler Vakfının iş birliği halinde öncülüğünü yaptığı eğitim programı bu alanda ilk olması dolayısıyla büyük önem taşımıştır. Bu projenin paydaşı olarak Marmara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu ve Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi  yer almışlardır. Eğitim programı toplam 110 saat sürmüştür. Eğitim katiplik mesleğine kazandırma amacı nedeniyle temel hukuk, kalem mevzuatı ve klavye dersleri yer alsa da istihdamdaki alternatiflerin artması için büro yönetimi dersleri verildi. Eğitim sonunda başarılı olan öğrencilere Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından sertifika verilmiştir. Sertifika takdimi Altı Nokta Körler Vakfında düzenlenen törende Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, M.Ü. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr.Gör. Zuhal Özgenç Pek ve M.Ü. Adalet Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Sibel Bayyiğit tarafından kursiyerlere takdim edilmiştir.Sertifika 3.jpeg (96 KB)Sertifika 2.jpeg (81 KB)

Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 03.12.2023 10:32:20 tarihinde güncellenmiştir.