2022 Yılı Sosyo Kültürel Faaliyetler

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü aşağıda yer alan sosyo-kültürel faaliyetleri düzenlemiştir:

EÖB, sosyal etkinlik için Engelsiz Marmara Kulübü ile Engelsiz Satranç etkinliğini online düzenlemiş ve “Engelli Birimi Marmara Youtube” kanalında yayınlanmıştır. Bu etkinlikte üç farklı oynama şekli ve dijital müsabaka platformları Kerim-Selim Altınok ve Körler ve Gönüllüler Vakfı üyeleri tarafından öğretilmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=MBLN25VFY24&t=1087s

 

20 Nisan 2022 tarihinde Kapsayıcı Satranç Etkinliği düzenlenmiştir. Amaç gören ve görmeyen bireylerin birlikte satranç oynayabileceğini yaşatarak, bütünleştirilmiş ortamlarda kapsayıcılığa dikkat çekmekti. Bu etkinliğe sporcuları ile Körler ve Gönüllüler Derneği, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, Türküye Satranç Federasyonu ve Marmara Üniversitesi Satranç Kulübü katıldılar. En sahipliğinde birime Engelsiz Marmara Kulübü destek olmuştur.

https://eob.marmara.edu.tr/ust-menu/calismalarimiz/sosyal-etkinlikler/kapsayici-satranc-etkinligi

 

11 Mayıs 2022 tarihinde Engelli Haftası Kapsamında Spor ve Söyleşi etkinliği gerçekleştirmiştir. NTV Radyo Programcısı Ayhan Aktaş ve Lig Radyo Programcısı Haluk Kesim’in yaptığı söyleşiye ampute millilerden Oktay Yıldız, tekerlekli milli basketbolcular Figen Eroğlu Ada, Zeki Ada ve Pascal Nouma katılmışlardır.

 https://www.youtube.com/watch?v=CBpyabrW97A&t=1108s

https://www.marmara.edu.tr/news/spor-esitliktir-etkinligi-gerceklestirildi

 

Marmara Üniversitesi Kültür Sanat ve Spor Festivali Kapsamında Selim- Kerim Altınok ve Engelsiz Orkestra ile birlikte iki görme engelli olan üniversite öğrencimizin solist olarak yer aldığı konser düzenlenmiştir.

https://www.youtube.com/watch?v=RTSN0FlBd0k

 

28 Kasım 2022 tarihinde Öğretmenlik Adanmışlıktır etkinlikleri “Öğretmenler Günü Kutlaması” başlamıştır. Engelsiz Marmara Kulübünün öğrencilerinin öğretmenlere çiçek dağıtımı videosunun seyredildiği etkinlikte, Güzel Sanatlar Bölümü Başkanı ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Uslu’nun öğrencileri ile birlikte düzenlediği müzik dinletisinin ardından, Engelsiz Marmara Kulübü öğrencilerinin sorularından oluşan sohbete Prof. Dr. Sare Şengül, Doç. Dr. Nermin Özcan Özer ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Çeziktürk konuşmacı olarak katılmışlardır.

https://www.marmara.edu.tr/news/ogretmenlik-adanmisliktir-ogretmenler-gunu-kutlama-programi-duzenlendi

 

11 Aralık 2022 tarihinde Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Engelsiz Marmara Kulübü ile birlikte Futsal Turnuvası düzenledi. Gören ve görmeyenler birlikte penaltı atışları yaparak B1 Futbolu (Futsal) deneyimlemişlerdir.

https://www.marmara.edu.tr/news/gorme-engelliler-futsal-turnuvasi-gerceklestirildi

 

30 Ekim 2022 Pazar günü İsviçre’de 20 seneden fazla yaşayan bir özel eğitimci Fatih Büyükkurt ile İsviçre'deki engellilikle alakalı düzenlemeler, yasalar İsviçre’nin eksikleri ve iyi örnekleri üzerinde engelsiz Marmara kulübü öğrencilerine bilgiler verildi. Bu etkinlik sosyal medyada duyan kişilerin de ilgisini çekti ve katılımları gerçekleşti.

https://www.youtube.com/watch?v=Jkp-aFgFhrA&t=197s

 


Bu sayfa Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından en son 29.03.2023 18:08:27 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM