Arı Dünyanın Çocukları Aile Seminerlerinin beşinci semineri ''Okulda Zorbalıkla Mücadele'' gerçekleşti.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünün, Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı iş birliği ile düzenlediği, Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerlerinin 5.si "Okulda Zorbalıkla Mücadele" başlığında Fen Edebiyat Konferans Salonunda 31 Ocak 2023 tarihinde saat 10.30'da gerçekleştirildi. Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Öğr. Gör. Tuna Şahsuvaroğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sare Şengül, bir anne olarak yaşadığı deneyimleri aktarırken, öğretmenlerin bu konuda ne kadar önemli olduğunu ve çocuğu duygusal şiddetten koruması gerektiğinin altını çizdi. "Zorbalık" üzerine akademik çalışmalar yapan Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Öğretim Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aydan Aydın, ebeveynlerin takibinin çok önemli olduğunu, çocuklarının zorbalığa maruz kaldıklarını nasıl anlayabilecekleri ve alacakları önemleri katılımcılara anlattı.

5. seminer 2. foto.png (517 KB)

5. seminer 1. foto.png (541 KB)

5. seminer 3. foto.png (561 KB)